Facebook
ДГ №38 "Маргаритка" - Община Варна
Бъдещето расте при нас!

Изложба на студентско и детско творчество в ДГ №38 „Маргаритка“ за 18 октомври

По случай Международния ден на художника 18 октомври и професионален празник на художниците, в ДГ №38 „Маргаритка“ в район „Владислав Варненчик“ бе открита изложба на студентско и детско творчество „Студентите за децата и заедно с децата“. Творбите са реализирани в периода 2020/2021 г. по проект BG05M20P001-2.013-0001 на МОН „Студентски практики – Фаза 2“ финансиран от ОП НОИР.

В изложбата са подбрани и включени картини, графики и живопис на студентите от специалността „Педагогика на обучението по изобразително изкуство“ към Шуменски университет. Практиката на творците протича под вещото ръководство на проф. Димитър Балкански – академичен наставник и Пенка Генадиева – педагог в ДГ №38 „Маргаритка“ и ментор.

Акцент е фотоизложба с уникални моменти от практиката на студентите с децата, подготовката на творбите и споделени успехи в конкурси за детска рисунка с деца от ДГ №38 „Маргаритка“, съобщи директорът на детската градина Параскева Люцканова.

Специално място във виртуалната фотоизложба е отредено и на студентите от специалност „Педагогика на обучението по музика“ – Шуменски университет с ментор Даниела Иванова и академичен наставник проф. Рускова. Снимките илюстрират съвместната дейност и взаимодействие на студентите с децата и педагогическите специалисти.

 

https://varnanovini.bg/2021/10/19/izlojba-na-studentsko-i-detsko-tvorchestvo/?fbclid=IwAR0z4wK1nTkVcaCKYxfbNuZ68anhTCjq7s3NVlQcRFSWZnp2OnlzBZ9EKgk Plakat(3)