Facebook
ДГ №38 "Маргаритка" - Община Варна
Бъдещето расте при нас!

Басейн

Плуването и забавните игри във вода определено са нещо, което се харесва на много малки деца. Интересът им към приятното усещане на тялото в басейна и многобройните възможности за занимания са само част от предимствата. Другата страна на водните спортове и плуването идват с ползи, които не просто че не трябва да бъдат пренебрегнати, ами е наложително да им обърнем малко по-специално внимание.
Представяме ви 5 ползи на плуването за децата, според популярни публикации.

1. Здраве
Плуването, като упражнение, включва сърдечносъдовата дейност и подобрява състоянието на белите дробове. С продължителното занимание в басейн се развиват гъвкавостта, балансът и се избягват здравословни проблеми, свързани както с детското затлъстяване, така и с диабета.

2. Безопасност
Ако запишете детето си на плуване, вие повишавате неговата безопасност във вода. По този начин развивате в него изключително важния инстинкт за самосъхранение. Американската академия по педиатрия съветва родителите да учат своите деца да плуват и да не ги изпускат от надзор.

3. Дисциплина
Децата, които наистина харесват плуването е възможно да се включат във водни спортове и дори да станат част от отбор. Този тип състезания ги учат на дисциплина и развиват тяхната психика.

4. Психично здраве
Времето, прекарано във водата, е с положително отражение върху психическото здраве на децата. Плуването може да подобри настроението и да намали тревожността. Семейства, които плуват заедно със своите деца, са много сплотени.

5. Спорт за цял живот
Ако детето ви се научи да плува на ранна възраст, неговите умения ще се развият във времето и е вероятно цял живот да се придържа към спорта. Качеството и продължителността на живота значително се повишават. Научете децата си да плуват от малки и подобрете живота им.
Имайте предвид, че за да можете да извлечете всички ползи от плуването, трябва да се подготвите за правилното практикуване на спорта. За целта, преди да подадете задължителната декларация, уверете се, че имате всички задължителни компоненти от екипировката:

  1. Бански костюм
  2. Плувна шапка
  3. Очила
  4. Халат за баня/ хавлия
  5. Джапанки

Би трябвало да очаквате в детската градина детето ви получи начални умения за поведение и придвижване във водата, гмуркане и игри. Нашата цел е да направим децата по-здрави, по-калени и с позитивна нагласа към занимания във водата.