Facebook
ДГ №38 "Маргаритка" - Община Варна
Бъдещето расте при нас!

Безопасно движение по пътищата

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------  

Интерактивна зала за безопасно движение по пътищата в ДГ № 38 "Маргаритка"

Инициативата на ДГ № 38„Маргаритка“ е под надслов „Моят град, красив и безопасен“

    Работата по проекта е продължила цяла година от м.ноември 2019 до м. ноември 2020 г. По стените на залата са представени знакови за Варна обществени сгради, а на пода й е поставена пътна маркировка, за да придобият децата знания и умения за безопасно поведение на пътя. Полигонът е оборудван със знаци, светофари, автомобили, велосипеди, тротинетки, табла и други материали. Идейният проект бе изготвен от старши учител Пенка Генадиева, а в реализирането му участваха доброволци от екипа на детската градина – педагогически специалисти и помощен персонал. Откриването на Интерактивната зала е посветено на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, който през тази година ще се чества на 15 ноември 2020. Откриването ще се проведе нетрадиционно - децата от подготвителна А група са подготвили филм "Пипи във Варна" по сценарий на Комисията по БДП.  През тази година инициативата преминава под мотото „Помним, подкрепяме, действаме“.  През тази година за 15-и път светът ще отдаде почит на загиналите и ще напомни на живите да бъдат внимателни и отговорни в поведението си на пътя.

       Инициативата „Моят град, красив и безопасен“ в ДГ № 38 „Маргаритка“ стартира на този ден през миналата година, а поводът е благотворителната кампания в подкрепа на Ванко, в която детското заведение се включи. Припомняме, че момчето пострада при тежка катастрофа, в която загинаха майка му и баба му и дълго време беше в кома, а за лечението му се събираха средства. Братчето на Ванко е в детската градина и всички от „Маргаритка“ са съпричастни със случая. „Неприятният инцидент ни провокира не просто да участваме активно в кампанията за събиране на средства, а да направим нещо повече... Нещо, което да помогне за предотвратяването на такива тежки произшествия“, обобщи Параскева Люцканова.


https://youtu.be/wuEatLJubdE

https://youtu.be/Qw_NrVt3gvg

https://youtu.be/1kDHlmVfAUo

https://youtu.be/jMh0w9Ov1Ic

https://youtu.be/vDaqPyD9IH0

https://youtu.be/ChrBmjj5X-4

https://youtu.be/_ttt-jDO8vw

 

 

16.09.-22.09.2021 г. Седмица на мобилността

22.09.2021 г. - Ден без автомобили

 

 

https://dox.abv.bg/download?id=24349037bc