ДГ №38 Маргаритка
Детска градина в град Варна

„Уча играейки – живея знаейки“

На 19.04.2019 г. заместник - министъра на образованието - г-жа Таня Михайлова заедно с областния управител на Търговище - г-н Митко Стайков наградиха победителите на втората Детска олимпиада по безопасност на движението "Уча играейки - живея знаейки". В двора на детска градина "Осми март" - гр.Търговище отборът на ДГ № 38 "Маргаритка" - деца от ПГ А и ПГ-В, бе отличен с Голямата награда на олимпиадата - велосипед. Победителите бяха излъчени измежду 100 деца от 16 детски градини от страната в третата категория "Игри по безопасност на движението". Децата показаха отговорност, толерантност, загриженост към собствения живот и този на другите участници в движението. При проведените игри те демонстрираха уменията си за избор на безопасен път, познаване на основните правила за пресичане на кръстовища от пешеходци, велосипедисти и водачи на автомобили.

      "Благодаря Ви, че бяхте гости на Търговище и се насладихте заедно с нас на една незабравима и единствена по рода си олимпиада в България." - заяви областният управител по време на олимпиадата.

Заместник - министър Михайлова подчерта, че темата за безопасността на движението е важна от най-ранна детска възраст и всяка една детска градина и училище трябва да разполагат с условия за обучение на децата по безопасност на движението, за да може те да умеяят да пазят не само себе си, но и хората около тях".

Събитието се проведе в двора на ДГ "Осми март", където има открит детски център по безопасност на движението с уникална светофарна уредба, а центърът пресъздава реална градска среда. Съорганизатори на събитието бяха РУО- Търговище и Община Търговище.